Повідомити про помилку

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв через протести звернувся за допомогою до ОДКБ

5 січня 2022 22:11
Події
views 569
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв 5 січня звернувся по допомогу до країн ОДКБ (Організація Договору про колективну безпеку). Це військово-політична організація, до якої входять також Росія, Білорусь, Вірменія, Киргизстан, Таджикистан.

Токаєв заявив, що наразі в Казахстані триває антитерористична операція. Він назвав протестувальників міжнародними терористами, а самі акції протесту — актом агресії.

«Ведуть бої з курсантами училищ. В цей час триває бій під Алмати з підрозділом ВДВ. Йде наполегливий бій. Тому я вважаю, що з нашого боку, враховуючи, що дані терористичні банди є міжнародними, вони пройшли підготовку за кордоном, їх напад на Казахстан треба розглядати як акт агресії. У зв'язку з цим... я сьогодні звернувся до голів ОДКБ надати допомогу у подоланні цієї терористичної загрози», — сказав президент Казахстану.


Він наголосив, що звернення до глав держав ОДКБ є доречним та своєчасним. Токаєв планує домовитися про прибуття силовиків з Білорусі та Росії в Казахстан.

Офіційна реакція на звернення

Із заявами виступили представники комітету російської Держдуми у справах СНД. Так, голова комітету Леонід Калашніков заявив, що Росія має відреагувати на звернення Токаєва.

Його заступник Костянтин Затулін додав, що звернення необхідно негайно розглянути.

Зі свого боку прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян повідомив, що розпочав консультації з главами країн ОДКБ.

Коментарі

Інші новини по темi