Повідомити про помилку

Ігор Терехов склав присягу Харківського міського голови

11 листопада 2021 19:16
Події
views 165
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Харків отримав нового мера після позачергових виборів. Ігор Терехов склав присягу Харківського міського голови.

Терехов склав присягу після того, як голова міської територіальної виборчої комісії Олена Матвієнко оголосила про його реєстрацію мером Харкова.

«З моменту складання присяги Терехов Ігор Олександрович набув повноважень Харківського міського голови», – сказала вона.


Нагадаємо, на позачергових виборах мера Харкова 31 жовтня 2021 року за Терехова віддали 146 240 голосів – 50,66%. На другому місці опинився Михайло Добкін, за якого проголосували 82 008 виборців – 28,41%.

Вони були призначені у зв'язку зі смертю Геннадія Кернеса.

Що відомо про Терехова

У 1990 році Терехов закінчив Харківський інженерно-будівельний інститут за спеціальністю «Промислове і цивільне будівництво». У 2006 році — Харківський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України за спеціальністю «Державне управління».

У 1990-х роках працював на підприємствах, пов'язаних з виготовленням кондиціонерів.

Свій шлях у мерії розпочав у 1999 році. До 2006 року працював начальником управління з питань підприємництва, начальником управління споживчого ринку Головного управління економіки та комунального майна Харківської міської ради.

У 2006 році балотувався до Верховної ради за списком блоку «Наша Україна», проте до парламенту не пройшов.

У березні 2007 року він став заступником голови Харківської ОДА. Тоді регіоном керував Арсен Аваков. Коли Авакова змінив Добкін, Терехов повернувся до міськради. З квітня 2010 року він обіймав посаду заступника міського голови, а з вересня 2015 року став першим заступником мера.

У 2020 році обраний депутатом Харківської міської ради 8 скликання від політичної партії «Блок Кернеса — успішний Харків!».

Коментарі

Інші новини по темi