Повідомити про помилку

Парамедик Тайра заявила, що рашисти хотіли від неї почути, що вона торгувала людськими органами

11 серпня 2022 12:15
Події
views 3354
shares 29
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Досвід полону є найважчим випробуванням, однак разом з цим це й найцінніший досвід, заявила уповноважена з питань реабілітації учасників бойових дій у ДемСокирі, парамедик Тайра (Юлія Паєвська) в інтерв'ю Gazeta.ua, повідомляє пресслужба ДемСокири.

 

«У будь-якій ситуації шукаю щось позитивне. Для мене це надзвичайно цінний досвід. Якщо буду притомна і при пам'яті, більше жодного разу туди не втраплю. Однак відмовлятися від пережитого не збираюся. По-перше, я там нікого не зрадила – ні себе, ні інших. А по-друге, досвід – це найдорожче, що нам дається. Він – найцінніший», – сказала вона.

 

За словами Тайри, найважче в тюрмі було знайти сили чекати, перетерпіти це жахіття.

 

«Були погрози розстріляти, морально-психологічне, фізичне знущання. Принижували та знецінювали. Мені весь час казали, що я ніхто. Якщо хоч на секунду повіриш у це, тобі гаплик. Можеш вдати, що ти з чимось погоджуєшся, але не приймай за чисту монету», — каже Паєвська.

 

Вона підкреслила, що тюремникам потрібно лише зізнання у злочині, якого ти не скоювала.

«Правда їх не цікавить. Їм важливо, щоб сказала те, що вони хочуть почути», – розповіла вона.

 

Вона повідомила, що від неї хотіли почути, що вона торгувала людськими органами.

 

«Треба бути повним ідіотом, щоб таке придумати. Мовляв, прямо в окопі виймала органи й передавала на продаж. Будь-яка нормальна людина розуміє, що без стерильності та спеціальних умов це неможливо. Утім, нормальні люди серед росіян, на жаль, рідкість. Людські органи – не берці, які можна зняти й кудись понести», – сказала парамедик.

 

Також рашисти очікували почути від Тайри, що вона нібито когось убила.

 

«Утім, оббріхувати себе не стала. Через це вони сердилися. А потім перестали мене смикати на допити й уже ніхто не бив. Це було за місяць до обміну», – пригадала вона.

 

Тайра порадила не брехати в полоні.

 

«Кажіть правду про очевидне, яке приховати неможливо й мовчіть про те, що знаєте ви й кілька побратимів. Якщо почнете вигадувати, заженете себе в глухий кут. На допитах вас тисячі разів запитуватимуть одне й те саме. Якщо спіймають на розбіжностях, вам буде непереливки», – застерігла
вона.

 

Нагадаємо, Юлія Паєвська, потрапила у полон до ворога 16 березня 2022 року. Визволили Тайру 17 червня 2022 року.

Коментарі

Інші новини по темi