Повідомити про помилку

Парамедик Тайра: Більшість росіян недостатньо освічені, щоб увімкнути мозок та споживають пропаганду

11 серпня 2022 12:28
Події
views 1803
shares 5
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Більшість росіян недостатньо освічені, щоб увімкнути мозок, тому споживають пропаганду, заявила уповноважена з питань реабілітації учасників бойових дій у ДемСокирі, парамедик Юлія Паєвська (Тайра), яка була звільнена з полону російських окупантів в інтерв'ю Gazeta.ua, повідомляє пресслужба ДемСокири.

Відповідаючи на питання чи існують «хороші росіяни», Тайра зауважила, що це залежить від того, чого ми від них чекаємо.

«Якщо цей росіянин втікає від призову й не хоче вбивати українців, це непогана позиція. Чи взяти приклад Олександра Невзорова, який отримав громадянство України. Він має сміливість говорити про злочини росії вголос», — зазначила вона.

Юлія Паєвська підкреслила, що каральна машина кремля дуже сильна.

«Простий росіянин не може собі дозволити свободу слова, як Невзоров. Хоча є винятки. Одна жінка зашила рота на знак протесту проти російського свавілля. Проти неї порушили кримінальну справу», — каже Паєвська.

Однак, Тайра абсолютно впевнена, що більшість росіян не переймається цими питаннями, вони недостатньо освічені, щоб увімкнути мозок та споживають пропаганду.

Паєвська також зауважила, що в полоні українським бранцям іноді здавалось, що України вже не існує через постійну інформаційну блокаду.

«Мені постійно розповідали, буцімто України вже не існує. Мовляв, українськими лишилися тільки Львів і Франківськ. Казали, що Київ уже взяли й усі розбіглися. Однак я сиджу в карцері й чую прильоти 120-х мін і думаю собі: непогано долітають із Франика. Ясно, що вони брешуть», — пригадала Тайра.

Коментарі

Інші новини по темi