Повідомити про помилку

Таліби заявили про взяття Кандагара

12 серпня 2021 18:43
За кордоном
views 508
shares 0
comments 1
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

12 серпня бойовики ісламістського угрупування «Талібан» взяли найважливіше місто півдня — Кандагар.

За півдоби до цього впав центр однойменної провінції — місто Газні — півторастатисячне місто на півдорозі між Кандагаром та столицею.

Читайте також: Таліби взяли Газні — ключове місто між Кабулом та Кандагаром. У США очікують облогу столиці до осені

Напередодні таліби захопили центральну в'язницю Кандагара і звільнили в'язнів. Також повідомлялося про захоплення місцевої лікарні. 10 серпня через зіткнення між талібами і урядовими військами в аеропорту Кандагара скасували всі рейси.

«Зараз моджахеди досягли площі мучеників, Чоук-Мадад та обхідних районів центру міста Кандагар провінції Кандагар, і ворог утікає», — заявив офіційний речник талібів.

Після новини про взяття Кандагару посольство США в Кабулі вчергове закликало всіх громадян США залишити країну.

В той же час таліби заявили про взяття штабу поліції ключового міста заходу країни — майже шістсоттисячного Герату. 

«Штаб поліції Герата завойований. Побачивши жертви, ворог втік, а командування повністю контролювалося моджахедами. Десятки військових машин, зброї та боєприпасів потрапили до рук моджахедів. Війна триває, моджахеди наступають до провінції та розвідки», — заявив представник ісламістів Карі Юсуф Ахмаді.

Таким чином, з чотирьох найбільших міст країни під повним контролем лишаються два — власне столиця Кабул та Мізарі-Шаріф на півночі. Втім, і Герат, і Кандагар мають важливіше значення. Як і вже захоплений бойовиками Кундуз.

Коментарі

Інші новини по темi