Повідомити про помилку

Таліби розігнали антипакистанський мітинг у Кабулі

7 вересня 2021 21:33
Таліби
views 291
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це розповідає афганський мовник TOLO news.

7 вересня жителі афганської столиці вийшли на акцію протесту через прибуття до міста глави міжвідомчої розвідки Пакистану Фаїза Хаміда на запрошення талібів. Протестуючі стартували з півночі Кабула і пройшли до пакистанського посольства.

Пізніше стало відомо, що таліби почали стріляти для розгону учасників антіпакістанской акції, в результаті чого постраждало кілька людей.

До цих подій лідер опору в афганській провінції Панджер Ахмад Масуд заявив, що бойовиками «Талібану» командують військові і спецслужби з Пакистану. Він підкреслив, що таліби недостатньо сильні, щоб все робити самотужки.

«Упродовж кількох кілометрів добре дисципліновані члени руху „Талібан“ оточували протест приблизно 300-500 осіб, які йшли вулицями Кабула. Проте таліби, які охороняли площу Занбак, стріляли у повітря, били по протестувальників, вандалізували транспортний засіб, який їх провів (був попереду колони, — ред.), і вирвали камери у журналістів», — розповів у твітер австралійський фотокореспондент Ендрю Квілті.

Керівник місцевого телеканалу Tolo News Лотфулла Наджафізада розповів, що його працівникам не дали знімати.

«Камери ЗМІ конфіскують, журналістів просять не знімати і деяких розвертають. Протестувальники продовжують ходу в Кабулі під дулами зброї. Де свобода протестувати і свобода повідомляти про це?», — написав він.

Пізніше Tolo News повідомили про арешт свого оператора. 

За їхніми даними співробітника Вахіда Ахмаді затримали під час протестного мітингу в столиці. Незабаром головний редактор телеканалу Лотфулла Наджафізада розповів, що Ахмаді відпустили разом з десятьма іншими журналістами.

 

 

Коментарі

Інші новини по темi