Повідомити про помилку

Талібан захопив в уряду ще два центри провінцій

8 серпня 2021 13:55
views 103
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

7 серпня після боїв таліби оволоділи містами Кундуз та Сарі-Пуль на півночі Афганістану.

Раніше повідомлялося, що в Кундузі з населенням 270 тис., який вважається воротами в північні провінції Афганістану і лежить на шляху в Туркменістан, Узбекистан та Таджикистан, ведуться важкі бої.

Бойовики «Талібану» захопили ключові урядові будівлі в місті. Урядові сили контролюють лише аеропорт та власну військову базу. Над містом майорить прапор джихаду.

Таліби також захопили урядові будівлі в столиці провінції Сарі-Пуль на півночі країни.  Влада міста відступила на військову базу урядових сил Про це розповів член провінційної ради провінції Сарі-Пуль Мохаммад Нур Рахмані.

Читайте також: США відправили в Афганістан важку авіацію після взяття талібами 160-тисячного міста Заранж — Times

Наступ талібів набрав обертів за минулий тиждень, коли повстанці вчинили два теракти в Кабулі, намагаючись ліквідувати голову оборонного відомства країни, та вчинивши вибух під будівлею місцевої спецслужби.

У п'ятницю, 6 серпня, таліби взяли столицю провінції Німруз — місто Заранж на кордоні з Іраном. Урядові війська після важких втрат у боях з талібами, які велись все літо перейшли до стратегії глухої оборони в центрах провінції та столиці. Менш ніж через 48 годин була захоплена столиця  провінції Джаузджан — місто Шибарган на півночі країни. Шибарган був оплотом відомого варлорда, маршала Афганістану Рашида Дустума, який свого часу створив на півночі країни квазідержаву, що опонувала талібам у 1990-х.

Наразі уряд продовжує утримувати ключові міста країни — Герат та Кандагар. Бої точаться в кожній з провінцій.

Коментарі

Головне