Повідомити про помилку

У Сумах викрили схему продажу підроблених свідоцтв про COVID-вакцинацію

27 жовтня 2021 14:39
Суспільство
views 2215
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

У Сумах правоохоронці викрили схему продажу підроблених міжнародних свідоцтв про вакцинацію від коронавірусу. Її організували сімейний лікар та один із місцевих жителів. Про це повідомляє прес-центр Офісу генпрокуратури.


За даними слідства, житель Сум через один із месенджерів підшукував бажаючих отримати свідоцтво без обов'язкового щеплення. Після перерахунку коштів на банківську картку дані цих осіб чоловік передавав медпрацівниці, яка вносила їх в інформаційну систему Національної служби здоров'я України. Відтак відомості про вакцинацію від COVID-19 з'являлись у мобільному додатку «Дія». За попередніми даними, було підроблено близько 200 свідоцтв, вартість одного становила близько 3 тис грн.

Під час санкціонованих обшуків за місцями роботи та проживання фігурантів кримінального провадження правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку, готівку, медичні документи тощо.

На даний час тривають слідчі дії. Вирішується питання щодо повідомлення медику та фізичній особі про підозру.


Протиправну діяльність припинено прокурорами спільно з працівниками слідчого управління Головного управління Нацполіції в області за матеріалами та оперативного супроводу Управління СБУ в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Інші новини по темi