Повідомити про помилку

У Сумах застрелили активіста «Правого сектора» Олександра Іваніна

28 жовтня 2021 09:48
Події
views 3861
shares 17
comments 2
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

У Сумах застрелили активіста «Правого сектора» Олександра Іваніна, який критикував місцевих депутатів і перевізників. Чоловіка вбили на очах його дружини біля під'їзду будинку, в якому він проживав. Про це стало відомо з Facebook-сторінки голови Сумської організації «Правий сектор» Сергія Супруна.

Напередодні Іваніна прийшов на засідання міської ради і виступив з критикою на адресу місцевих депутатів і перевізників маршруток. Він лаяв їх за високі ціни і низьку якість обслуговування. Після чого заявив, що на дорогах міста будуть зупиняти транспорт, що порушує критерії, яким повинні відповідати маршрутки, з викликом поліції.

«Близько 21 години Саша разом з дружиною Анею під'їхали на машині до свого під'їзду, Саня виліз з машини, поліз у багажник за речами. В цей час неподалік, на лавочці, сидів якийсь чоловік. Як описує свідок, побачив Саню, дістав зброю і почав стріляти. Зробив кілька пострілів. Швидше за все, це пов'язано з антикримінальною діяльністю. Він публічно висвітлював діяльність певних осіб», — повідомив Супрун в коментарі «Суспільному».


Речник ГУ Нацполіції в Сумські області Володимир Крупецьких у коментарі зазначив, що повідомлення про вбивство чоловіка 1992 року народження надійшло о 21:10 середи. Попередньо, йшлося про вогнепальне поранення, на місце одразу виїхали правоохоронці.

Олександр Іваніна був одним із лідерів осередку «Правого сектору» в Сумах. На місцевих виборах 2020 року він балотувався до Сумської міської ради від партії «Правий сектор», але не пройшов.


Останнім часом чоловік виступав проти підвищення вартості проїзду в приватних маршрутках у місті. 27 жовтня він опублікував відео у Facebook зі своєю промовою на сесії міськради, що стало останнім його постом у соцмережі.

Зі свого боку Сергій Супрун пов'язує вбивство товариша з його «антикримінально діяльністю».

Теги

Коментарі

Інші новини по темi