Повідомити про помилку

У Зеленського відповіли на заяву активістів про призначення недоброчесних суддів

3 грудня 2021 22:31
Зеленський
views 718
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Офіс президента зробив коментар про призначення суддів Майдану на посади.

Першого грудня Володимир Зеленський указами призначив 27 суддів.

Правозахисники з «Фундація DEJURE» заявили, що двоє з 27 призначених суддів — так звані «судді Майдану». Це судді Петро Заруба й Андрій Ключник.

Заруба став новим суддею Дарницького районного суду Києва, а Ключник — Святошинського районного суду Києва.

Обидва судді у 2018 році отримали негативні висновки від Громадської ради доброчесності.

Ключник у 2014 році відправив за ґрати Олександра Костура за «участь у протестах», а Заруба позбавляв водійських прав учасників «Автомайдану».

«Тимчасова спеціальна комісія з перевірки суддів судів загальної юрисдикції дійшла висновку: рішення судді Ключника щодо активіста Євромайдану суперечило закону. Правда, Вища кваліфкомісія суддів припинила дисциплінарне провадження щодо судді через те, що закінчився термін притягнення до відповідальності„, — прокоментували правозахисники.

В Офісі президента заявили, що в поданнях ВРП щодо призначення цих суддів не було фактів, «які можуть негативно вплинути на суспільну довіру до судової влади».

«У всіх поданнях про призначення суддів, які надійшли на адресу Президента України, Вища рада правосуддя своїм рішенням констатувала відсутність обґрунтованого сумніву щодо відповідності кандидатів на посаду судді критерію доброчесності чи професійної етики або інших обставин, які можуть негативно вплинути на суспільну довіру до судової влади у зв'язку з призначенням на посаду судді», — йдеться в заяві ОПУ.

 

Коментарі

Інші новини по темi