Повідомити про помилку

У Судані на протестах проти держперевороту сталися зіткнення зі стріляниною

26 жовтня 2021 10:34
Події
views 318
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

У понеділок, 25 жовтня, у Судані військові захопили владу у перехідного уряду. У ході протестів відбулися зіткнення зі стріляниною між солдатами та вуличними демонстрантами, де загинули семеро людей. Ще 140 людей отримали поранення, пише Reuters

Як повідомляється, молодь, яка виступила проти перевороту, забарикадувала вулиці і вступила в бій з військами.

Основна опозиційна коаліція «Сили волі і змін» закликала до мирних вуличних дій, щоб повалити військовий переворот, включаючи демонстрації, блокування вулиць і громадянську непокору.

Міністерство інформації Судану, яке лояльне до поваленого прем'єр-міністра Абдалли Хамдока, заявило на своїй сторінці у Facebook, що перехідна конституція дає лише прем'єр-міністру право оголошувати НП і що дії військових є злочином. У ньому говориться, що Хамдок, як і раніше, є законною перехідною владою. За словами дипломатів, Рада Безпеки Організації об'єднаних націй, швидше за все, обговорить питання Судана у вівторок, 26 жовтня, за зачиненими дверима.


«Ми відкидаємо дії військових та закликаємо до негайного звільнення прем'єр-міністра та інших осіб, поміщених під домашній арешт», – сказала представник адміністрації США Карін Жан-П'єр.

Теги

Коментарі

Інші новини по темi