Повідомити про помилку

Верховний суд скасував вирок Стерненку «за патрон»

10 лютого 2022 20:41
Події
views 740
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це повідомляє видання «Ґрати».

Верховний суд звільнив Сергія Стерненка від відповідальності за незаконне зберігання боєприпасів – патрона калібру 5,45.

Нагадаємо, 31 травня 2021 року Одеський апеляційний суд визнав Стерненка та Демчука винними у викраденні депутата Комінтернівської районної ради Одеси від антиукраїнської партії «Родіна» Сергія Щербича, але звільнив обох від покарання у зв'язку із закінченням термінів давності. 

Водночас тоді Стерненка визнали винним у незаконному зберіганні патрона калібру 5,45. За це суд засудив Стерненка до трьох років умовно з випробувальним терміном на один рік.

Захист вказував, що в Україні наразі немає закону про поводження зі зброєю і правоохоронці спираються на інструкцію МВС. Адвокати наполягали, що слідство взагалі не довело приналежність патрону саме Стерненку — його знайшли під час обшуку квартири, яку Стерненко винаймав не один.

Адвокати стверджували, що українські суди нерідко звільняють від відповідальності людей, у яких знаходять десятки набоїв, через малозначущість злочину. Адвокат Андрій Писаренко навіть приніс до суду патрон, щоб продемонструвати, що без зброї він не становить небезпеки.

Прокурорка заперечила, що касаційна інстанція лише перевіряє дотримання законів при судових розглядах і, на її думку, суди першої та другої інстанції порушень не допустили.

У результаті суд закрив справу проти Стерненка про незаконне носіння зброї. Скарги щодо закриття справи про викрадення депутата суд не задовольнив.

Сергій Стерненко у Верховному суді, 10 лютого 2022 року. Фото: Стас Юрченко, Ґраті

Коментарі

Інші новини по темi