Повідомити про помилку

Майора ЗСУ Романа Ковальова хотіли засудити на 5-7 років

11 листопада 2021 09:18
Події
views 867
shares 7
comments 1
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

9 листопада Демократична Сокира побувала на судилищі Романа Ковальова. Саме «судилищі», доречнішого слова не підібрати.  Майора ЗСУ хотіли засудити на 5-7 років за сфабрикованою справою.

Справу на ветерана війни склепали після абсурдного наказу керівництва, який неможливо було виконати, який керівництво прийняло після того як Роман Ковальов написав пост на фейсбуці — про бездарне правління Зеленського. І цей пост став приводом для переслідувань.


Як відбулося судове засідання?

Прокурор прийшов до суду без жодної конкретики. Без фактів, доказів, аргументованого звинувачення. Сторона обвинувачення заявляла, що «Ковальов не виконав наказ». Проте, який наказ не був виконаний, за яких обставин це відбулося — невідомо. Політичні замовлення, як і реформи при Зеленському, роблять через одне місце. 

Згодом суд з'ясував, що наказу, за яким Офіс президента хоче притягнути Ковальова до відповідальності, вже немає. Його скасувало командування Сухопутних військ, після того, як майор захотів подати на них до суду. Найвпливовіші працівники ОП кинули всі сили, щоб створити проблеми військовому, який образив Зеленського. Уявили цей рівень дріб'язковості? Щоб відплатити за критичний допис, вони готові посадити людину. 


Вчора ДемСокира «відбила» атаку влади. Але справу ще не закрито. Суддя дав можливість прокурору переробити обвинувальний акт та направити його до суду вдруге.

Коментарі

Інші новини по темi