Повідомити про помилку

Савчук: Суд розглядає позов Коломойського щодо визнання недійсним договору купівлі акцій ПриватБанку

30 серпня 2022 20:39
Події
views 1558
shares 28
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Господарський суд Києва розглядає справу за позовом Ігоря Коломойського та пов'язаної компанії Triantal Investments щодо визнання недійсним договору купівлі-продажу акцій ПриватБанку Міністерством фінансів у грудні 2016 року.

Про це повідомив експерт з питань антикорупції Марк Савчук, повідомляє пресслужба Демократичної Сокири.

Він зазначив, що акціонерами ПриватБанку є Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов та офшорна компанія Triantal.

Предмет первісного позову – про визнання недійсним договору купівлі-продажу акцій ПриватБанку від 21.12.2016, визнання недійсними п'яти договорів ОВДП про докапіталізацію ПриватБанку, витребування акцій у Держави Україна на користь позивачів та визнання права власності на акції ПриватБанку за позивачами.

«В момент купівлі-продажу цих акцій акціонери вже нічого не вирішували, підпис на документах стоїть голови тимчасової адміністрації (оскільки банк було вже визнано неплатоспроможним). Triantal заперечує ці договори купівлі-продажу між ПриватБанком і Мінфіном», — пояснив Савчук.


Натомість «Приватбанк» наполягає на відсутності права Коломойського та Triantal вимагати у держави повернення акцій банку та вимагати визнання права власності на акції банку.

Оскільки адвокати Triantal на засідання 30.08.2022 не прийшли, його перенесли на 20 вересня.

Починаючи з 13.04.2021, тобто півтора року жодного засідання по цій справі не відбувалось, оскільки розгляд справи затягувався.

За інформацією Савчука, на початку вересня точно такий же позов буде внесено від другого акціонера «ПриватБанку» Боголюбова.

Нагадаємо, 18 грудня 2016 року Кабінет Міністрів України за пропозицією НБУ та колишніх акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови.

Теги

Коментарі

Інші новини по темi