Повідомити про помилку

Суд обрав запобіжний захід 16-річному підлітку, який влаштував смертельну ДТП у Харкові

28 жовтня 2021 11:50
Події
views 899
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід підозрюваному у смертельній ДТП на проспекті Гагаріна. 16-річного винуватця смертельної ДТП у Харкові Миколу Харківського суд взяв під варту без права на заставу.

Сторона захисту клопотала про цілодобовий домашній арешт для хлопця. Адвокатка наполягала, що хлопцеві лише 16 років і йому потрібна медична допомога.

Прокуратура вимагала відправити підозрюваного на 60 днів у СІЗО без права застави. Під час судового засідання хлопець вибачився перед родичами загиблих.

Адвокатка Миколи Харківського Інна Данилова заявила, що її підзахисний нарікає на втрату пам'яті через удар під час аварії. І поки незрозуміло, чи визнає він, що був за кермом. На суді захист проситиме для підлітка цілодобовий домашній арешт. Водночас Данилова визнала, що її підзахисний має умовний строк.

Правоохоронці напередодні заявляли, що сторона обвинувачення наполягатиме на арешті Харківського без права внесення застави. У підсумку суд ухвалив таке рішення – підлітка триматимуть під вартою протягом 60 діб.


У коментарях ЗМІ перед засіданням суду вона переконувала, що батько підлітка – «звичайний м'ясник на ринку». А матір перебуває у Німеччині разом із ключами й техпаспортом на розбитий автомобіль, приїде наступного тижня. Зазначається, що авто вона купила собі буквально тиждень тому.

«Матір Миколи дала вказівки повнолітній людині забрати авто з СТО, де вона його залишила після купівлі. З цією людиною був Микола», – сказала Данилова, додавши, що подальші подробиці їй невідомі.


Нагадаємо, у Харкові на перехресті проспектів Героїв Сталінграда і Гагаріна сталася серйозна ДТП. Одна людина загинула, троє травмовані. 

Увечері 26 жовтня в Харкові автомобіль Infiniti, рухаючись на величезній швидкості вулицею Одеською, врізався в машину марки Chevrolet Aveo, яка їхала на дозволений сигнал світлофора по проспекту Гагаріна.

За даними поліції, в результаті аварії водій Chevrolet загинув на місці, троє пасажирів Infifniti — двоє чоловіків 19 років та 16-річна дівчина із важкими травмами доставлені до лікарні. Водій Infiniti потрапив до реанімації, але незабаром його відпустили.

Теги

Коментарі

Інші новини по темi