Повідомити про помилку

Суд заарештував одного з двох підозрюваних в катуванні Вербицького: вчора їх випустили

8 серпня 2021 18:16
views 205
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

8 серпня Печерський суд повторно затримав обвинуваченого у справі викрадення Героя Небесної Сотні Юрія Вербицького та Ігоря Луценка Сергія Мисливого.

Суд затримав Сергія Мисливого по іншому провадженню: за ч.3 ст.27 — «організатор злочинного угрупування».

В ніч на 8 серпня Мисливий разом із іншим обвинуваченим у справі — Іваном Новотним — вийшли з СІЗО.

Журналістка Ольга Худецька повідомила, що Новотного випустили з СІЗО о 00:01 8 серпня.

Зазначається, щодетективи ДБР вручили Мисливому нову підозру одразу по тому як його випустили з СІЗО.

Печерський райсуд Києва одразу вночі почав обирати йому запобіжний захід, але оголосив перерву до 10:00 8 серпня. Після перерви суд постановив затримати чоловіка.

Мисливий та Новотний сиділи в СІЗО з моменту затримання у березні 2020 року.

Чоловікам інкримінується участь у злочинній організації, яка була причетна до вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, зокрема ㅡ викрадення і катування Юрія Вербицького та Ігоря Луценка.

Окремо Сергію Мисливому інкримінується вбивство Юрія Вербицького. також його звинувачують у використанні та підбурюванні до підробки офіційних документів, зокрема паспорта громадянина України.

6 серпня «Адвокатська дорадча група» повідомила, що обвинувачені можуть вийти на волю. У Офісі генпрокурора також видали пресреліз через це. За словами адвокатів Майдану з «дорадчої групи» колегія суддів Білоцерківського суду ініціювала зміну підсудності у справі. 21 липня обвинувальний акт направили в Київський апеляційний суд для визначення підсудності. 4 серпня суд визнав безпідставною зміну підсудності та повернув справу назад.

В Офісі генерального прокурора пояснили — Білоцерківський суд кілька разів переносив засідання у справі Мисливого та Новотного, а потім передав її розгляд до Києва. З Києва справу повернули, зазначивши на безпідставність передачі. На цей момент залишалося два дні, щоб згідно з законом вчасно розглянути клопотання про продовження запобіжного заходу обвинуваченим — тримання у СІЗО.

«5 та 6 серпня 2021 року головуючою у справі призначено судові засідання, що не відбулися через відпустку двох членів колегії, які відмовились відкликатись з відпустки. У зв'язку з цим та зважаючи на те, що термін тримання обвинувачених під вартою спливає 7 серпня 2021 року, прокурором та представниками потерпілих заявлені клопотання про здійснення  додаткового авторозподілу для заміни в порядку, передбаченому законом, відсутніх суддів, на які офіційної відповіді з суду досі не отримано», — написали в ОГПУ, підкреслюючи, що прокуратура не має подальших важелів для процесуального реагування.

 

Коментарі

Головне