Повідомити про помилку

Грузія: Саакашвілі хочуть судити прямо у в'язниці. Протестувальники розбили намети під колонією

6 листопада 2021 21:13
Грузія
views 236
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це розповідають «Новини Грузія', «Грузія-онлайн» та «Руставі-2».

6 листопада Служба державної безпеки (СДБ) Грузії заявила, що експрезидент з в'язниці планує державний переворот і дії з метою повалення влади.

До виконання задуманого його прихильники нібито візьмуться вже сьогодні.

«Дії, спрямовані на насильницьке повалення уряду, плануються засудженим Міхеїлом Саакашвілі. Через осіб, що входять в пенітенціарну установу для зустрічі з ним, він дає вказівки лідерам різних опозиційних партій„, — сказав на брифінгу заступник начальника контртерористичного центру СДБ Бачі Мгеладзе.

За даними спецслужб, прихильники Саакашвілі запланували блокуваня будівель держустанов: парламенту, адміністрацій уряду і президента, Міністерства юстиції, МВС, а також перекритття доріг, що ведуть до в'язниці у Руставі.

За версією СДБ, до виконання задуманого прихильники Саакашвілі візьмуться 6 листопада. Як відомо, найбільша опозиційна партія країни «Єдиний національний рух» 6 листопада о 17: 00 за місцевим часом анонсувала масштабну акцію біля пенітенціарної установи №12 в Руставі, де утримується Саакашвілі.

Лідер ЄНД Ніка Мелія підкреслив, що їх протест буде цілодобовим — доти, доки влада не погодиться перевести політика в багатопрофільну приватну клініку.

Тим часом, мін'юст Грузії рекомендував проводити судові засідання у справі Міхеїла Саакашвілі безпосередньо у в'язниці міста Руставі, де він зараз перебуває. Згідно з їхніми слів, це захистить політика від небезпеки, яка може загрожувати йому за межами установи.

«Ми рекомендуємо провести судовий процес в Руставському закладі №12. Судовий процес може бути проведений і в іншому місці, але ми суворо рекомендуємо не виводити ув'язненого з пенітенціарної установи №12. Саме, виходячи з інтересів його безпеки„, – заявив голова Міністерства юстиції Грузії Раті Брегадзе.

10 листопада розпочнеться розгляд справи про розгін мітингу опозиції 7 листопада 2007 року та штурм телекомпанії Imedi.

Протестувальники розбили наметове містечко під в'язницею, де утримується Саакашвілі.

Вони висунули ультиматум владі.

«Даємо владі 24-годинний термін переведення Саакашвілі в цивільну лікарню. Якщо цього не відбудеться, то ми в понеділок, 8 листопада, о 20: 00 зберемося на площі „Свободи“, — сказав він.

Телеканал „Руставі-2“ повідомляє, що перед в'язницею в акції беруть участь кілька сотень людей. Під час мітингу одному з протестувальників стало погано. Він помер у лікарні, куди його доставила швидка допомога. Причина його смерті поки не відома.

Коментарі

Інші новини по темi