Повідомити про помилку

Генсек НАТО Єнс Столтенберг має намір скликати засідання Ради НАТО-Росія на початку 2022 року

22 грудня 2021 10:28
Політика
views 450
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що на початку наступного року має намір скликати Раду Росія-НАТО, щоб обговорити загострення ситуації на українсько-російському кордоні. За його словами, незважаючи на ультиматум РФ щодо членства України в Альянсі, кожна країна має право обирати свій власний шлях.

Столтенберг підкреслив, що у союзників по НАТО єдина позиція і підхід щодо ситуації, що склалася з Росією. Проте генсек підкреслив, що Альянс відкритий для діалогу з Москвою. Про це йдеться у заяві на сайті НАТО.

«Ми, як і раніше, готові до змістовного діалогу з Росією. І я маю намір скликати нове засідання Ради Росія-НАТО якнайшвидше у новому році», — сказав він.


За його словами, будь-який діалог з Росією має ґрунтуватися на ключових засадах європейської безпеки та враховувати занепокоєння НАТО діями Росії.

«І він має проходити в консультації з європейськими партнерами НАТО, зокрема з Україною», — сказав Столтенберг.

Втім, Столтебнег зазначив, що головна мета майбутніх переговорів – деескалація на кордоні та запобігання серйозним наслідкам.

«Звичайно, немає ясності щодо точних намірів нарощування російської військової сили, але ми бачимо, що поступово вони наближаються до кордонів України дедалі більше сил, артилерії, бойових частин, бойових танків. Тому ми ясно дали зрозуміти Росії, що, якщо вони знову застосує силу проти України, матимуть серйозні наслідки», – наголосив генсек НАТО.

Коментарі

Інші новини по темi