Повідомити про помилку

Стерненко виграв суд над СБУ: спецслужбу зобов'язали спростувати заяву

2 грудня 2021 23:25
Події
views 2559
shares 6
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це активіст Сергій стерненко повідомив у мережі.

Сергій Стерненко наголосив, що СБУ «видала брехливу заяву» ще до того, як йому оголосили про підозру у справі про самооборону.

«Ще до моменту, як мені повідомили про підозру у справі про мою необхідну оборону за „напад“ на мого нападника, СБУ під тиском тоді ще міністра ВС Авакова та генпрокурорки Венедіктової видала брехливу заяву з інфографікою „ЯК НАСПРАВДІ«», — написав він.

Мова йде про справу щодо самооборони Стерненка, коли він обороняючись завдав смертельне поранення одному з нападників.

СБУ подала версію слідства на сайті як доконаний факт, чим порушила презумпцію невинуватості.

Нагадаємо, Стерненко в суді стверджує, що нападник зі смертельним пораненням пробіг 99 метрів, після чого впав та помер.

Лікар, який першим оглядав труп нападника нещодавно підтвердив версію активіста.

5 листопада судмедексперт Віктор Магринчук на допиті в Приморському суді Одеси заявив, що з травмами, завданими в серце Стерненком, його нападник Іван Кузнєцов міг битися та бігати, поки не стік кров'ю.

«Ми подали на СБУ до суду. Позов про захист честі та гідності. Програли першу інстанцію. Суддя Шевченківського суду Савицький в ухвалі написав ахінею, що нібито мої права порушено не було, бо це було „оціночне судження автора статті на сайті СБУ“. І виграли сьогодні.  Тепер СБУ зобов»язана на своєму сайті викласти інформацію, що їхня брехня «ЯК НАСПРАВДІ» це було припущення, а не доведений факт «, – зазначив Стерненко.

 

Коментарі

Інші новини по темi