Повідомити про помилку

Уряд США запропонував Україні кредитні гарантії до 1 млрд доларів

15 лютого 2022 11:14
Економіка
views 179
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Уряд США запропонував Україні гарантію по кредиту на суму до 1 млрд доларів. Гарантії виділяються для підтримки програми економічних реформ і продовження взаємодії з Міжнародним валютним фондом. Про це стало відомо із заяви держсекретаря США Ентоні Блінкена.

«Ця пропозиція – у поєднанні з міцним партнерством між Україною, МВФ, іншими міжнародними фінансовими установами, G7 та іншими двосторонніми донорами – зміцнить здатність України забезпечити економічну стабільність, зростання та процвітання для свого народу в умовах дестабілізуючої поведінки Росії», — йдеться у заяві.


У Вашингтоні нагадали, що в період з 2014 по 2016 роки Сполучені Штати надали Україні три окремі гарантії суверенних кредитів на $1 мільярд.

«Ці кредитні гарантії відіграли важливу роль у допомозі Україні успішно стабілізувати її економіку на тлі попередньої російської агресії та втілити сміливий порядок денний економічних реформ, підкріплений амбітною співпрацею з МВФ», — зазначили в Держдепі.

Блінкен також пообіцяв додаткові заходи для підтримки України. Відзначимо, у 2014-2016 роках США допомагали Україні з розміщенням єврооблігацій, надавши свої гарантії по виплаті цього боргу. Це дозволило Україні зайняти під історично низький відсоток.

Коментарі

Інші новини по темi