Повідомити про помилку

Вашингтон та Лондон домовилися про координацію про стримування агресії РФ проти України

11 грудня 2021 19:31
Політика
views 344
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Вашингтон та Лондон домовилися про координацію щодо стримування російської агресії проти України. Представники зовнішньополітичних відомств провели переговори у межах міністерської зустрічі «Великої сімки» (G7) у Ліверпулі. Заяву про домовленості 11 грудня зробив речник Держдепартаменту США Нед Прайс.

Блінкен провів зустріч з міністром закордонних справ Великої Британії Елізабет Трасс. Вони домовилися продовжувати американо-британську координацію для стримування Росії від подальшої агресії проти України. Окрім того, сторони обговорили ядерну програму Ірану, способи розвитку глобального реагування на COVID-19, безпека здоровʼя та двосторонні відносини.


«Секретар Блінкен та міністерка закордонних справ (Великобританії Елізабет) Трас наголосили на важливості продовження координації між США та Великобританією для стримування Росії від подальшої агресії проти України», – розповів Прайс коротко про підсумки.

Речник додав, що Блінкен також обговорював цю тему із головою МЗС Німеччини Анналеною Бербок. Вони поговорили про боротьбу з пандемією коронавірусу, про вирішення кліматичної кризи у світі, про пріоритети Німеччини у період її головування у G7 у 2022 році тощо.

«Державний секретар та міністр закордонних справ (Німеччини) обговорили підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України перед російською агресією та погодилися, що в разі ескалації з боку Москви необхідна рішуча відповідь», — поінформував прессекретар Держдепу Нед Прайс.

Зустріч міністрів країн G7 розпочалась 10 грудня й триватиме до 12 грудня у Ліверпулі.

Коментарі

Інші новини по темi