Повідомити про помилку

США запровадили персональні санкції проти чотирьох українських політиків

20 січня 2022 19:00
Події
views 1046
shares 12
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Міністерство фінансів США запровадило санкції проти чотирьох українських політиків за шкідливу діяльність Росії за кордоном

Про це йдеться на сайті відомства. Там зазначається, що до списку санкцій потрапили:

- Тарас Козак – нардеп від ОПЗЖ, соратник Медведчука, власник заблокованих через санкції РНБО опозиційних телеканалів (сам він також потрапив під санкції РНБО);

- Олег Волошин – нардеп від ОПЗЖ, головний спікер партії з міжнародних питань;

- Володимир Олійник – екснардеп від Партії Регіонів. Із 2014 року живе у Росії;

- Володимир Сівкович – колишній віцепрем'єр України за часів Януковича. Також уже давно живе у Росії.

Як пояснили в Мінфіні США санкції запроваджено за їхню участь у контрольованій російським урядом діяльності з метою дестабілізації ситуації в Україні.

«Особи, включені до списку сьогодні, діють за вказівкою Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ), розвідувальної служби, що перебуває під санкціями США, і підтримують спрямовані Росією операції з впливу проти Сполучених Штатів та їхніх союзників та партнерів», — наголошується в релізі.


Зазначається, що ці українські політики грали різні ролі у кампанії глобального впливу Росії щодо дестабілізації суверенних країн на підтримку політичних цілей Кремля.

Козака, Волошина, Олійника та Сівковича додали до списку SDN – OFAC. Це перелік підрозділу Міністерства фінансів США, який займається питаннями фінансової розвідки, плануванням та застосуванням економічних і торгових санкцій із метою підтримки американської національної безпеки та зовнішньої політики.

На тих, хто потрапив до цього списку, поширюється низка обмежень. Зокрема:

- заморожують усі активи цих фізичних осіб та компаній, що перебувають у юрисдикції США, а також будь-яких інших юридичних осіб, що проводять операції з компаніями, що потрапили під дію санкцій;

- громадянам США заборонено укладати із ними угоди.

Блокувальні санкції поширюються на будь-які дії щодо майна та часток у майні компаній або фізичних осіб, внесених до списку санкцій. Включно з угодами, пов'язаними з переданням, оплатою, експортом, отриманням.

Санкції також поширюються на угоди з майном та частками у майні компаній, що належать особам, внесеним до списку санкцій:

- на 50% або більше;

- належать їм прямо чи опосередковано;

- вони володіють ними індивідуально чи разом із іншими особами.

OFAC поміщає фізичних та юридичних осіб до цього списку для забезпечення національної безпеки, зовнішньої політики та політики санкцій. Якщо хтось потрапляє до цього списку, це означає, що він діяв проти зовнішньої та санкційної політики США і був фактично відгороджений від міжнародного ринку, особливо від фінансової системи країни.

Після внесення юридичної або фізичної особи до списку SDN вона може звернутися до OFAC із проханням про виключення. Однак OFAC не зобов'язана викреслювати фізичну чи юридичну особу зі списку SDN. Скажімо, раніше у федеральних судах розглядалися дві справи, у яких дії OFAC було визнано повною мірою відповідними конституції США.

Коментарі

Інші новини по темi