Повідомити про помилку

США запроваджують нові санкції проти «Північного потоку – 2»

23 листопада 2021 15:59
Події
views 513
shares 13
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Сполучені Штати Америки запроваджують нові санкції проти російсього газогону «Північний потік – 2», а саме проти двох суден та однієї компанії, які беруть участь у реалізації цього проекту. Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, передає CNN.

За словами Блінкена, адміністрація президента США прагне чинити більший тиск на Росію. На цей раз санкції торкнутися компанії, пов'язаної з Росією і двох судів.

«Білий дім має намір ввести санкції щодо компанії, що бере участь в реалізації проекту газопроводу „Північний потік — 2“ Transadria Ltd та двох суден, пов'язаних з цим проектом», — заявив Блінкен.

Він уточнив, що в рамках введених обмежень судно «Марлін», що належить Transadria Ltd, буде позначене як власність, що підлягає блокуванню. Назва другого судна, що потрапило в «чорний список», Блінкен відомства не уточнив.


Обмежувальні заходи вже прокоментував посол Росії у Вашингтоні Анатолій Антонов і заявив, що через санкції діалог неприйнятний і США порушують міжнародне право.

«Усі потуги проти російського нафтогазового експорту до Європи розглядаємо як недобросовісну конкуренцію, яка підриває принципи вільного ринку», – заявив дипломат.

Антонов також заперечив усі звинувачення щодо енергетичної політики РФ та звинуватив США у неповазі до своїх союзників.

Нагадаємо, скандальний російський газопровід «Північний потік – 2» вже повністю готовий до запуску, однак він не може почати комерційні поставки газу, доки не пройде обов'язкову процедуру сертифікації, яка за законом має виглядати так:

- спочатку подається заявка до німецького регуляторного органу, який розглядає її протягом чотирьох місяців (цей термін сплине 8 січня);

- далі його рішення протягом двох місяців можуть прокоментувати усі учасники процесу сертифікації, зокрема європейські агентства та Єврокомісія;

- після цього рішення повертається до регулятора і він виносить свій остаточний вердикт.

Росія неодноразово наполягала на пришвидшенні цієї процедури і тисла на Єврпосоюз із вимогою запустити газогін вже 8 січня. У Кремлі це пояснювали тим, що додаткові обсяги газу допоможуть вирішити енергетичну кризу у Європі, хоча експерти доводять, що між цим немає зв'язку.

Коментарі

Інші новини по темi