Повідомити про помилку

У МЗС Росії вважають, що США можуть приєднатися до нормандського формату врегулювання на Донбасі

8 грудня 2021 15:32
Політика
views 401
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Міністерство закордонних справ Росії вважає, що США цілком можуть приєднатися до нормандського формату врегулювання на Донбасі. Зокрема, в цьому питанні «немає протипоказань».

Так чи інакше це питання неодноразово порушувалося протягом усього часу існування чотиристороннього формату, оскільки Штати мають значний вплив на Київ.

Про це повідомило агентство РІА, посилаючись на директора Третього європейського департаменту МЗС РФ Олега Красницького. Він наголосив, що залучення будь-яких третіх сил, здатних прискорити прогрес у переговорах, не повинно мати протипоказань.


«В урегулюванні російсько-українських відносин Вашингтон відіграє важливу роль. У принципі, якщо США реально готові зробити свій внесок, ми завжди були відкриті до того, щоб Америка чинила свій вплив на Київ як п'ятий учасник, протипоказань до цього немає», – зазначив російський чиновник.

Також він заявив, що Німеччина і Франція навряд чи будуть проти підключення США до нормандського формату врегулювання ситуації на Донбасі. На сьогодні це технічне питання.

Він зазначив, що за часів президентства Барака Обами були переговорні канали з американською стороною.

«Тому це зараз питання техніки, чи то всередині нормандського формату, чи то ззовні, але завжди визнається значення позиції США у „внутрішньоукраїнському регулюванні“, це ніхто з професіоналів заперечувати не може», — додав він.

Коментарі

Інші новини по темi