Повідомити про помилку

Блінкен заявив, що не очікує проривів на переговорах щодо «гарантій безпеки» Росії

9 січня 2022 18:09
Політика
views 485
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що не очікує проривів на переговорах щодо «гарантій безпеки» Росії, які почнуться ввечері 9 грудня в Женеві. При цьому дипломат допустив можливість знайти спільну мову з Москвою по ряду питань. Про це повідомляє ABC News

«Я не думаю, що наступного тижня ми побачимо будь-які прориви», – сказав Блінкен.

За словами держсекретаря, РФ «приставила зброю до голови України».

«Ми ясно заявили, що продовжимо підтримку України шляхом надання їй оборонного військового обладнання, щоб вона могла захистити себе», — наголосив він.


Блінкен зазначив, що «також ясно, що у разі подальшої російської агресії НАТО ще більше посилюватиметься». Крім того, він додав, що РФ слід обрати між діалогом і конфронтацією.

«Є шлях діалогу та дипломатії, щоб спробувати вирішити деякі з цих розбіжностей і уникнути конфронтації. Інший шлях — це конфронтація та серйозні наслідки для Росії, якщо вона відновить свою агресію проти України», - сказав Блінкен.

Коментуючи майбутні переговори США і РФ, Блінкен сказав, що на тлі великого нарощування військових сил Москви на кордоні з Україною прогрес у діалозі буде важким.

«Дуже важко побачити, що це станеться, коли триває ескалація, коли Росія тримає зброю біля голови України зі 100 000 військовослужбовців поблизу її кордонів», – сказав держсекретар.

Коментарі

Інші новини по темi