Повідомити про помилку

США пообіцяли відповісти Росії, якщо та стоїть за кібератакою на Україну

16 січня 2022 22:13
Події
views 192
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це заявив радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван в інтерв'ю CBS.

«Якщо з'ясується, що Росія здійснює кібератаки проти України, і якщо це продовжиться в майбутньому, ми працюватимемо з нашими союзниками над належною відповіддю„, — зазначив він.

За словами Саллівана, адміністрація Байдена вже кілька місяців попереджає, що кібератаки можуть бути частиною «широкомасштабних зусиль Росії щодо ескалації ситуації в Україні» і США працюють з українським урядом над посиленням захисту.

«Це частина їхнього сценарію. Вони робили це у минулому в інших контекстах„, — вважає радник Байдена.

Салліван зауважив, що США ще не встановили організатора кібератаки на Україну, але додав, що його «анітрохи не здивує», якщо організатором виявиться Росія.

Чиновник сверджує, що Кремль зіткнеться з «серйозними економічними наслідками» з боку Сполучених Штатів та західних союзників, якщо вторгнеться в Україну.

За його словами, якщо Росія справді здійснить військові дії, США «вживуть заходів, які завдадуть шкоди їхній економіці, завдадуть удару по їхньому стратегічному становищу в Європі і зміцнять солідарність НАТО»

Відзначимо, у Міністерстві цифрової трансформації заявили, .що за атакою стоїть Україна.

«Станом на зараз можна сказати, що всі докази вказують на те, що за кібератакою стоїть Росія. Москва продовжує вести гібридну війну та активно нарощує сили в інформаційному та кіберпросторах», — йдеться в заяві Мінцифри.

 

Коментарі

Інші новини по темi