Повідомити про помилку

Міноборони планує переглянути список військовозобов'язаних професій для жінок

24 грудня 2021 10:27
Події
views 467
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Голова Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич анонсував скорочення списку професій жінок, представники яких повинні стати на військовий облік в Україні. Зараз там є професії, які дійсно не знадобляться ЗСУ. 

«Обговорили це питання з міністром оборони Олексієм Резніковим і дійшли згоди, що перелік буде переглянуто в бік зменшення та здорового глузду, бо там є професії, які дійсно не знадобляться Збройним силам та іншим військовим формуванням», - написав Завітневич у соцмережі Facebook.

Водночас він наголосив, що сама ініціатива є правильною. «Країна повинна знати свої резерви, ми повинні бути готовими, бо ситуація зобов'язує», — зазначив нардеп.


За його словами, ще навесні був прийнятий закон, який передбачає, що жінки, які мають спеціальність і (або) професію, споріднену відповідній військово-обліковій спеціальності, визначеній в переліку, затвердженому Міністерством оборони України, і придатні до проходження військової служби за станом здоров'я і віком, беруться на військовий облік військовозобов'язаних.

«Така норма була і раніше, але перелік визначав Кабінет міністрів України, однак КМУ є великим колегіальним органом, а іноді рішення потрібно приймати вже сьогодні. У законі ж ми зробили рамку, що цей перелік визначає Міністерство оборони. Але так сталося, що цей перелік юстувався і коли він вийшов, ми побачили, що список дуже великий», — пояснив глава комітету.

Як повідомлялося, 11 жовтня Міністерство оборони України наказом №313 розширило список професій, які зобов'язують жінок стати на військовий облік. Усього до списку входять понад 100 професій.

Наказ набув чинності 17 грудня. Представниці внесених до оновленого списку професій віком від 18 до 60 років мають стати на військовий облік протягом 2022 року.

Коментарі

Інші новини по темi