Повідомити про помилку

Росія випробовує сумнівну вакцину Sputnik Light на жителях ОРДЛО

4 серпня 2021 18:30
Політика
views 375
shares 4
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Росія проводить випробування сумнівної однокомпонентної вакцини Sputnik Light на жителях так званих «ЛНР» і «ДНР».

«Провівши на тимчасово окупованих територіях України агітаційну кампанію з вакцинації препаратом Sputnik V, Російська Федерація насправді використовує там не цю вакцину, а її однокомпонентного двійника Sputnik Light, тим самим вводячи людей в оману.

Sputnik Light, розроблена на основі вакцини Sputnik V, не отримала погодження для використання від Європейського агентства з лікарняних виробів (ЕМА) та Всесвітньої організації охорони здоров»я (ВООЗ). Схвалення ВООЗ має важливе значення для поширення вакцини в рамках ініціативи глобального доступу до вакцин від коронавірусу, яка надає препарат для вакцинування бідним країнам", — наголошують у ГУР.

Зазначимо, що Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) та Європейське агентство з лікарняних виробів (ЕМА) наразі не схвалили до використання російську вакцину Sputnik V.

Крім того, ВООЗ раніше виявила порушення на заводі з виробництва російської вакцини. Проблеми стосувалися стерильності, відстеження та ідентифікації партій вакцин. А про серйозні дефекти та високі ризики використання Sputnik V також заявляв і бразильський регулятор.

Причому вакцинацію жителів квазіреспублік Росія проводить неофіційно, намагаючись приховати факти завезення вакцини в ОРДЛО.

Загалом препарат схвалили до використання регулятори кількох країн, зокрема Білорусі, Туреччини, Венесуели, Алжиру, Сербії, Парагваю, Болівії та Аргентини. Президент останньої заразився Covid-19 після щеплення російською вакциною.

Коментарі

Інші новини по темi