Повідомити про помилку

Справа Шеремета: Новий запобіжний захід для Кузьменко

4 серпня 2021 17:56
Події
views 284
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Шевченківський районний суд міста Києва змінив запобіжний захід фігурантці справи про вбивство журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко. Суд вирішив скасувати її цілодобовий домашній арешт з електронним браслетом на нічний домашній арешт з 23:00 до 6:00. Тепер Кузьменко зможе виходити з дому.


Як повідомлялося, вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.


Про підозру у вбивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку. Досудове слідство щодо підозрюваних було завершено 22 травня 2020 року.

4 січня 2021 року було публічно оприлюднено записи розмов ексочільника білоруського КДБ Вадима Зайцева. Там він каже, що необхідно зробити «якусь закладку» і таким чином убити Шеремета. Адже Шеремет, народжений у Білорусі і до 2010 року громадянин цієї країни (поки білоруська влада не позбавила його громадянства), до кінця життя виступав і як журналіст, різко опозиційний до влади Білорусі. Записи, опубліковані виданням EUobserver, датовані 2012 роком.


25 серпня Шевченківський райсуд Києва ухвалив рішення, згідно з яким розгляд по суті справи за обвинуваченням Антоненка, Дугарь та Кузьменко в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета проводитиме суд присяжних.


Нагадаємо, що 20 липня виповнилося 5 років з дня вбивства Павла Шеремета. 




Коментарі

Інші новини по темi