Повідомити про помилку

В Канаді заклали перший камінь спільного з Україною космодрому

20 листопада 2021 21:50
космос
views 843
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це повідомляють посольство України в Канаді та голова Державного космічного агентства України Володимир Тафтай.

19 листопада 2021 року у провінції Нова Шотландія (Канада) анонсовано початок будівництво космічного пускового майданчика.
Презентація та урочиста церемонія відбулись у місті Галіфакс (Канада) сьогодні, 19 листопада 2021 року, за участі  глави Державне космічне агентство України Володимира Тафтая та Міністра інновацій, науки та промисловості Канади Франсуа-Філліпа Шампаня, члена Парламенту Канади Шона Фрейзера, Президентки Канадського космічного агентства Ліси Кемпбелл, Міністра економічного розвитку провінції Нова Шотландія  Сьюзан Коркум-Грік та інших.

Як зазначили в посольстві, спільний українсько-канадський проект зі створення космічного пускового комплексу в Новій Шотландії є унікальним для обох країн.

«Проект реалізує канадська компанія Maritime Launch Services та передбачає використання українського ракетоносія „Циклон 4М“. За словами Стівена Матьє, президента та головного виконавчого директора Maritime Launch Services, ринок космічних пусків демонструє постійне зростання та у майбутньому збільшиться з 400 млрд до 1 трлн дол. США. Реалізація проекту створює передумови довготривалого українсько-канадського співробітництва у космічній сфері, завантаження виробничих потужностей українських підприємств», — йдеться в повідомленні.

Ракета-носій «Циклон-4М» -виробляється українськими підприємствами ДП КБ «Південне» та ДП ВО «Південний машинобудівний завод» (Південмаш).

Глава Державного космічного агентства України Володимир Тафтай у своїй промові наголосив на важливості проекту не тільки для розвитку космічної співпраці України та Канади, але і для подальшого зміцнення традиційно дружніх та партнерських відносин між двома державами загалом.

Командному центру майбутнього Космічного пускового майданчику буде присвоєно ім'я Олександра Дегтярьова – колишнього керівника ДП КБ «Південне».
Також напередодні космічні агентства України та Канади підписали Спільну заяву щодо відзначення партнерства українських підприємств ДП КБ «Південне», ДП ВО «Південмаш» з Maritime Launch Services.

Коментарі

Інші новини по темi