Повідомити про помилку

«Для мене Шурма — це остання крапля» — нардеп-слуга оголосив про вихід з фракції

30 листопада 2021 13:55
Політика
views 1068
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це народний депутат Роман Соха заявив з трибуни Верховної Ради.

Нардеп зазначив, що йому соромно через призначення колишнього очільника Запорізької обласної організації партії «Опозиційний блок» Ростислава Шурми заступником Єрмака з економічних питань.

Роман Соха — мажоритарник, який пройшов до парламенту по 75-му окрузі Запоріжжя. Він є членом комітету Ради з питань цифрової трансформації та керівником «Зе!офісу» в Запоріжжі. До депутатства Соха працював на керівних посадах у фінансових установах: обіймав посаду директора регіонального роздрібного центру Сведбанку, був директором Запорізької філії Укрінбанку і директором рекламного агентства «Еверест».

«Ви обіцяли, що в наших рядах будуть нові обличчя. Люди, які не були в політиці, не були дотичні до схем і не грабували країну. Ви обіцяли нову генерацію державників. Сьогодні я бачу призначення Ростислава Шурми заступником глави Офісу президента. Це колишній функціонер проросійського „Опозиційного блоку«, він намагався зірвати вибори в Україні.  Шурма — представник старої корупційної системи, і бився за її збереження. У нас війна, а куратором економіки в ОП ставлять людину, яка має такий бекграунд і репутацію. [...] Це не те, що ми обіцяли людям. Для мене Шурма — це остання крапля. Мені дуже соромно за це призначення, а також за призначення міліціянта Януковича Олега Татарова, лобіста „Харківських угод“ Руслана Демченка. Цих людей не має бути на держаних посадах„, — сказав Роман Соха.

24 листопада Соха написав у Facebook, що Ростислав Шурма під час першого та другого турів президентської кампанії 2019 року та під час позачергових парламентських виборів використовував усі законні та незаконні засоби, аби нашкодити виборчій кампанії «ЗеКоманди» в Запорізькій області.

Водночас Роман Соха став членом міжфракційного об'єднання Дмитра Разумкова «Розумна політика».

Читайте також. Разумков створює під себе депутатське об'єднання та зареєстрував партію

Шурма, про якого говорив Соха, — колишній очільник Запорізької обласної організації партії «Опозиційний блок». Також він працював гендиректором заводу «Запоріжсталь„, фінансовим директором Макіївського металургійного заводу і заступником директора металургійного дивізіону холдингу «Метінвест» Ріната Ахметова. У травні 2021 року його призначили членом наглядової ради «Укроборонпрому», а 23 листопада 2021 — новим заступником глави Офісу Зеленського, він відповідатиме за економічний блок.

Ростислав Шурма

Коментарі

Інші новини по темi