Повідомити про помилку

У МОЗ назвали кількість підроблених ковід-сертифікатів

17 листопада 2021 23:18
Коронавірус
views 1240
shares 2
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

17 листопада на засіданні комітету ВР з питань правоохоронної діяльності представниця МОЗ заявила, що в Україні видали 210 тис. підробних ковід-сертифікатів. Про це повідомляє нардепка від «Голосу» Олександра устінова.

«Сподіваюся, завтра Верховна Рада підтримає законопроєкт про посилення відповідальності за підробку сертифікатів, і в нас так само, як у Європі, зможуть штрафувати до 170 тисяч гривень або саджатимуть на три роки за таке порушення„, — зазначила Устінова.

На комітеті підтримали законопроект про амністію за підробку сертифікатів вакцинації.

«Особа, яка використала підроблені документи, які підтверджують проведення профілактичних щеплень проти особливо небезпечних інфекційних хвороб звільняється від кримінальної відповідальності якщо вона, добровільно заявила про ці факти органу!» — пояснила Устінова.
 
Для «амністії» порушникам потрібно:
1) Прийти в райвідділ поліції та подати заяву про те, що був використаний підроблений ковід-сертифікат
2) Дати покази, де та в кого він був придбаний

Законопроєкт передбачає:

  • Штраф від 17 то 34 тисяч гривень або обмеження волі на строк до двох років за використання підробного ковід-сертифікату;
  • Медикам, які внесли у медичну документацію неправдиві дані про вакцинацію — штраф від 34 тисяч до 68 тисяч гривень або позбавлення волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади від одного до трьох років;
  • Виготовлення підробних ковід-сертифікатів для продажу та власне їх продаж — штраф від 85 до 170 тисяч гривень або позбавлення волі на строк до трьох років.

Коментарі

Інші новини по темi