Повідомити про помилку

Сюжет «Білорусь 1»: КДБ схопило кілера, який мав вбити депутата. Замовлення отримав з України

23 вересня 2021 23:44
Події
views 976
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про сюжет державного «Білорусь 1» розповідає заборонений режимом Лукашенка портал TUT.BY.

«Противник серйозний, таких називають кілерами», — йдеться в сюжеті пропагандистів, які розповідають про затримання кадебістами чоловіка на ім'я Сергій Соколов.

 На кадрах допиту в сюжеті Соколов розповідає, що на нього вийшов «якийсь Олег з України» і запропонував зустрітися на початку березня в одному з кафе Києва.

Житель України, за словами Соколова, запропонував йому «взяти участь в опорі» і попросив підібрати якусь вогнепальну зброю «для боротьби з режимом».

Як заявив в ефірі заступник начальника слідчого управління КДБ Костянтин Бичек, Соколов діяв автономно, дотримувався конспірації, мав підготовку в снайперський і мінно-підривній справі, завжди носив з собою пістолет ТТ і два магазини, щоб дати відсіч силовикам в разі затримання.


Соколов нібито повинен був залишити в схронах на території Білорусі 2 карабіни «Вепр».

Водночас зброю чоловік шукав не в Україні чи Білорусі, а в Росії через Даркнет,де її і купував.

При цьому гроші на покупку зброї, а також придбання авто та інші витрати йшли «від іноземних замовників»: їх передавали через третіх осіб і залишали у відкритому авто Соколова.

Ще одна його роль — «кілер для усунення депутата Гайдукевича», стверджують в сюжеті. Коли Соколова затримали, при ньому знайшли «список потенційних жертв — як мінімум два десятки людей, в тому числі судді, міліціонери, керівники високого рангу і впізнавані медійні персони». Він також повинен був обстрілювати міліцейський автотранспорт.

«Соколов за завданням іноземних замовників планував напади, аж до фізичного усунення, на співробітників правоохоронних органів, державних і громадських діячів з метою залякування населення та дестабілізації громадського порядку. На його думку, такі дії могли створити умови для відновлення протестної активності і подальшого насильницького повалення чинної влади», — заявив Бичек.

За його словами, «за завданням іноземних кураторів» Соколов також повинен був організувати в Білорусі схрони із зброєю, боєприпасами та вибуховими пристроями «для інших екстремістських груп, спроби сформувати які робилися зарубіжними спецслужбами».

- В даний час дії Соколова кваліфіковані за ст. 289 (Акт тероризму) КК РБ. В подальшому правова оцінка буде дана його діянь, що стосуються незаконного обігу зброї з метою здійснення акту тероризму, а також спрямованим на захоплення влади неконституційним шляхом, — заявив Бичек.

Як прозвучало в сюжеті, зараз Соколов знаходиться в СІЗО КДБ і дає свідчення.

Коментарі

Інші новини по темi