Повідомити про помилку

У Росії призначи штраф для Google у вигляді 27 тис. доларів

19 серпня 2021 15:44
Події
views 265
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися
Мировий суд Таганського району Москви у четвер визнав Google винним у невидаленні контенту, що підлягає видаленню, і призначив штраф у вигляді 2 млн рублів (27 тис. доларів).

«Постановою мирового судді судової ділянки N422 Таганського району міста Москви у справі про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 13.41 КоАП РФ щодо організації, 'Google LLC' визнаний винним у скоєнні Адміністративного правопорушення", — повідомив офіційний представник Мосміськсуду Валерій Лазарєв.


Компанії призначено покарання у вигляді адміністративного штрафу в розмірі 2 млн рублів, сервіс визнаний винним в невидаленні контенту, що підлягає видаленню. Сьогодні ж суд розгляне ще два протоколи щодо компанії, всього за трьома протоколами Google загрожував штраф до 12 млн рублів.

Зазначимо, вчора стало відомо, що суддя в Таганському районі Москви призначив корпорації Google кілька штрафів на загальну суму 14 мільйонів рублів (190 тис. доларів).


Уточнюється, що штрафи виписано за п'ятьма протоколами про «порушення порядку обмеження доступу до інформації».


Раніше компанія Google неодноразово отримувала штрафи за заборонений контент. Зокрема, в травні компанію оштрафували на 6 млн рублів, у червні — ще на 3,5 млн.


Як повідомлялося, Роскомнагляд почав масово складати протоколи щодо соцмереж за невидалену заборонену інформацію після січневих акцій на підтримку опозиціонера Олексія Навального. Крім Google, мільйонні штрафи отримали Facebook, Telegram, Twitter, TikTok, а також «Одноклассники».


Наприкінці липня мировий суддя Таганського району Москви оштрафував Googlе на 3 млн рублів через відмову локалізувати дані російських користувачів на території РФ.


Коментарі

Інші новини по темi