Повідомити про помилку

Канцлер Німеччини Олаф Шольц прибуде до України 14 лютого

14 лютого 2022 11:48
Політика
views 101
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

В понеділок, 14 лютого, федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц прибуде до України, де зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським. Про це повідомляється на сайті Офісу Президента.

Після перемовин Шольц та Зеленський проведуть зустріч з представниками ЗМІ. Вона запланована на 14:20.  

Україна має високі очікування щодо цього візиту. На брифінгу за результатами зустрічі політичних радників лідерів «нормандського формату» керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявляв: «Я думаю, що це буде дуже змістовний і насичений візит. Перший візит канцлера до України, його перемовини з президентом Зеленським».


Також, Олаф Шольц у вівторок, 15 лютого, має намір відвідати Москву. Там він планує «донести громадськості», наскільки серйозні санкції чекають на Росію у разі її вторгнення на територію України, а також запропонувати президенту Володимиру Путіну «діалог».

Про це The Guardian повідомили джерела в уряді Німеччини. Зазначається, що німецький канцлер наполягатиме на «єдності ЄС, США та Великої Британії», коли справа дійде до економічних санкцій у відповідь на вторгнення.

За словами джерела, Шольц запропонує Путіну «діалог» та спробує з'ясувати, у чому причина невдоволення Росії. Крім того, ймовірно, він наголосить, що вступ України до НАТО не є реалістичною перспективою у найближчому майбутньому. Тому, як компроміс, Росія може одержати гарантії того, що Україна не вступить до НАТО «в найближчі 10 років».

Видання нагадало, що Україна виявляє інтерес до вступу з 2002 року, але для цього необхідно одноголосне схвалення чинних членів, засноване на таких факторах, як функціонуюча демократія та відсутність «невирішених зовнішніх територіальних суперечок».

Коментарі

Інші новини по темi