Повідомити про помилку

Глава ВМС Німеччини Кай-Ахім Шенбах пішов у відставку

23 січня 2022 14:37
Події
views 594
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Командувач військово-морськими силами Німеччини, віце-адмірал Кай-Ахім Шенбах пішов у відставку. Таке рішення військовий прийняв після скандалу, викликаного його словами про те, що Крим для України вже втрачено і він нібито «ніколи не повернеться» до складу держави.

Заяву про відставку командувача ухвалили міністр оборони ФРН Крістін Ламбрехт та генеральний інспектор Збройних сил Еберхард Цорн. Про це повідомляє пресцентр ВМС ФРН.

У заяві Шенбаха йдеться, що замість нього на посаду в.о. командувача ВМС буде призначений контрадмірал Ян Крістіан Каак, який нині виконує обов'язки заступника командувача ВМС ФРН. За інформацією видання BILD, у 2016 році він очолив сили операції «Аталанта» як командувач сил – місія служить для захисту постачання гуманітарної допомоги в Сомалі та боротьби з піратством.


«Я попросив федерального міністра оборони негайно звільнити мене від моїх обов'язків командувача Військово-морського флоту. Бездумні коментарі, зроблені мною в Індії з питань безпеки і військової політики, все більше позначаються на ВМС. Щоб запобігти тиску на ВМС Німеччини, Бундесвер, але насамперед на Федеративну Республіку Німеччини, я вважаю цей крок необхідним», – заявив Шенбах.

Коментарі

Інші новини по темi