Повідомити про помилку

«Шахтар» обіграв «Монако» з рахунком 1:0

18 серпня 2021 10:40
Спорт
views 258
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Донецький «Шахтар» мінімально обіграв на виїзді в першому матчі плей-офф кваліфікації Ліги чемпіонів французький «Монако». Єдиний гол у матчі забив Педріньо — 1:0.

До початку матчу букмекери не дуже вірили в «гірників», роблячи явним фаворитом матчу і всього протистояння «Монако». Команди почали поєдинок в активному ключі. Футболісти «Шахтаря» намагалися грати в швидкий короткий пас, але надто не могли просунутися до воріт Маєцьки. На 6-й хвилині Матвієнко створив перший гострий момент, змусивши голкіпера перевести м'яч на кутовий.

«Гірники» діяли досить агресивно в пресингу, часто накриваючи гравців «Монако» на їх же половині. У підсумку у монегасків виникали серйозні проблеми з виходом на чужу половину поля. А завершився початковий відрізок божевільним проходом Педріньо, який продерся через центр і відразу чотирьох гравців французького клубу в штрафну, і розвів м'яч і воротаря суперників по різних кутах — 1:0.


Забитий м'яч трохи розслабив українських футболістів, які дозволили «біло-червоним» провести кілька небезпечних атак. В одній із них удар Головіна припав поруч зі штангою, а в другій лише реакція Трубіна врятувала «Шахтар» від голу.

Далі гра звелася до протистояння в центрі поля — «Шахтар» більше м'яч контролював, але «Монако» було явно більш активним в пресингу і атакуючих діях. Хоча реальний момент створити французи змогли аж на 82-й хвилині. Боаду метрів з 20 пробивав точно в кут, Трубін торкнувся кінчиками пальців і перевів м'яч рикошетом від штанги на кутовий.

Останні секунди пройшли в штурмі воріт українців, але «Шахтар» зміг зберегти переможний рахунок перед грою у відповідь, яка пройде 25 серпня в Харкові на стадіоні «Металіст». Переможець цього протистояння потрапляє в груповий етап Ліги чемпіонів.


«Монако» Монако – «Шахтар» Україна 0:1

Гол: 0:1 – 19 Педріньйо.

«Монако» – Маєцьки, Сідібе, Маріпан, Бадіашіле, Кайо Енріке, Желсон Мартінш, Головін, Діатто, Жан Лукас, Діоп, Тчуамені, Фофана, Боада, Бен-Єддер, Фолланд.

«Шахтар» – Трубін, Додо, Марлон, Віта, Матвієнко, Степаненко, Коноплянка, Марлос, Алан Патрік, Соломон, Майкон, Педріньйо, Маркос Антоніо, Тете, Сікан, Траоре.

Коментарі

Інші новини по темi