Повідомити про помилку

«Шахтар» розписав нічию з «Інтером»

29 вересня 2021 10:24
Спорт
views 191
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Донецький «Шахтар» знову зіграв у нульову нічию з італійським «Інтером» в рамках другого туру Ліги чемпіонів у групі D. Після двох турів у обох клубів по одному очку.

На 4 хвилині Джеко недопрацював у пресингу, і Педрінью елегантно вивів Соломона вперед одним пасом з глибини. Ізраїльтянин спокійно пройшов Дюмфріса і підстраховку, ось тільки удару мінімально не вистачило влучності. У відповідь все той же нідерландський кривдник України відгукнувся на дальню передачу, скинув під удар Джеко. Марлон на пару з Матвієнком заблокував. І тут сталася справжня трагедія «гірників». Незамінний форвард Траоре, який ідеально вписався в ідеї Де Дзербі, отримав дуже серйозну травму. Дюмфріс навалився на Лассіна, викрутивши йому ногу в неприродньому положенні.


Вінгер Тете замінив центрфорварда на 11 хвилині. Бареллі вдався могутній дальній удар. І знову київська поперечка рятує Шахтар у протистояння з Інтером – дежавю з минулого сезону! Як же легко господарі створюють моменти. Патріку надали купу часу і свободи у штрафному, ніби суперник – представник УПЛ, а не один з лідерів чемпіонату Італії. Удар, блок, добивання Тете повз ворота. Патрік вивів найактивнішого Соломона у володіння Хандановіча, 3 удар з меж штрафного знову бажає кращого.

Перший гольовий момент трапився на 15-й хвилині, коли Барелла, змістившись з лівого флангу до центру, запустив у поперечину воріт П'ятова метрів з 20-ти.

«Гірники» довго не чекали для відповіді і вже через чотири хвилини організували небезпеку біля воріт «Інтера». Соломон відпасував на Патріка в район 11-ти метрів, але його удар заблокували захисники, а після добивання від Тете м'яч пройшов поруч зі штангою.


Далі трохи гостріше діяли італійці, але й українці в обороні не осідали, досить добре граючи на контратаках. А ось вже на старті другої половини «гірники» створили найреальніший шанс для гола. На 49-й хвилині Додо прорвався флангом, увійшов до штрафного майданчика і прострілив на лінію воротарського на Педріньо. Бразилець вже пробивав у порожні ворота, але в останню секунду Шкріньяр в підкаті удар заблокував і перевів м'яч на кутовий.

Неймовірний момент на початку другої половини. Тете на Додо, той у центр воротарського, Педрінью дивом не влучив. Знову і знову Шахтар вривається у штрафний гостей. Удар Соломона блокує Шкріняр. Джеко і Брозовіча вже на 55 хвилині міняють Хоакін Корреа та Чалханоглу. Саме останній ледь не покарав за помилку Пятова. Капітан Шахтаря намагався вивести м'яч через короткий пас, влучив у турецького хавбека, а далі Мартінес не влучив з вбивчої дистанції. Інтер уже на 2 кілометри набігав більше за Шахтар, який контролює гру від 60 до 70% часу.

Загалом у другому таймі саме «гірники» виглядали гостріше. Але міг «Шахтар» програти на останніх хвилинах. Але в обох випадках протягом однієї хвилини врятував свою команду П'ятов. Спершу на 86-й хвилині кіпер донеччан в Божевільному стрибку перевів обвідний удар від Корреа на кутовий. А після подачі зі стандарту також феноменально витягнув удар головою в нижній кут від де Врея.

У підсумку нульова нічия, яка продовжила суху серію між командами, яка почалася ще в минулорічній ЛЧ — тоді також на груповому етапі донеччани і міланісти двічі зіграли в безгольові нічиї.

«Шахтар» — «Інтер» 0:0

«Шахтар»: Пятов — Додо, Марлон, Матвієнко, Ісмаїлі (Кривцов, 78) — Степаненко — Педриньо, Майкон, Алан Патрік (Марлос, 85), Соломон (Мудрик, 78) — Траоре (Тете, 11)

«Інтер»: Ханданович-Шкріньяр, де Врей, Бастоні-Думфріс, Барелла, Брозович (Чалханоглу, 55), Весіно (Гальярдіні, 81), Дімарко (Перішіч, 81) — Джеко (Корреа, 55), Мартінес (Санчес, 72)

Коментарі

Інші новини по темi