Повідомити про помилку

«Шахтар» пройшов в груповий етап ЛЧ

26 серпня 2021 11:04
Спорт
views 255
shares 0
comments 1
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

25 серпня на зустрічі в Харкові донецький «Шахтар» зіграв в нічию проти «Монако». «Гірники» пропустили дубль від Віссама Бен Єддера у першому таймі. У другому матчі плей-офф замість травмованого Анатолія Трубіна на ворота гірників став ветеран Андрій П'ятов.

Перші 10 хвилин матчу обидві команди вели розвідку. Шахтар намагався тримати м'яч під контролем і володіти ініціативою, а Монако одразу запропонувало велику кількість єдиноборств та інтенсивний пресинг. Досить швидко колективи обмінялися ударами зі стандартів – Бадьяшиль головою замикав подачу з кутового (неточно), а Майкон зі штрафного метрів з 23-х влучив у стінку.

У середині першого тайму стало помітно, що гравцям «Шахтаря» важко виходити з-під тиску суперника. Гості з «Монако» накривали «гірників» на прийомі, створювали чисельну більшість і легко відбирали м'ячі, після чого виходили у перспективні позиційні атаки. Одну з них Бадьяшиль завершив дальнім пострілом, а на 15-й та 16-й пішли удари з околиць штрафного майданчика – повз ворота пробили Кайо та Сідібе.

Донеччани намагалися виходити з-під пресингу через зміщення Траоре в глибину, але саме з нього на 18-й хвилині «Монако» й відкрив рахунок. Лассіна втратив м'яч у центрі поля, а підопічні Ніко Ковача розкатали швидкий контрвипад з вриванням Фолланда на лівий край штрафного – Кевін потужно пробив, Пятов парирував у центр, а Бен-Єддер тут же зіграв на добиванні. 0:1! Рахунок за сумою двох матчів зрівнявся.

На 38-й хвилині «Шахтар» ледь не пропустив стандарт: Головін виконав подачу з правого флангу, а Бадьяашиль у повній самотності замкнув її потужним ударом з лівої метрів з 14-ти – втім, влучив у сттійку.

Однак, вже за хвилину м'яч «Монако» забив: Кайо отримав закидання з глибини й прострілив з лівого флангу на дальню стійку, а Бен-Єддер за повної свободи замкнув з лінії воротарського у порожній кут – 0:2. Монако вирвався вперед за сумою двох матчів!

Перед свистком на переву Віссам Бен Єддер ледь не оформив хет-трік: Вітао невдало скинув м'яч на П'ятого а гравець «Монако» підхопив його та пробив, втім — повз ворота.

У роздягальні тренер «гірників» Де Дзербі замінив атвієнка на Ісмаїлі. На 58-й господарі ледь не відкрили рахунок внаслідок подачі з кутового: Марлон замкнув її, але м'яч пролетів над поперечкою. Після цього «Монако» провело потужну контратаку, втім безуспішно.

На 70-й хвилині на поле вивели Марлоса замість Тете. Це рішення спрацювало. Вже на 74-й хвилині рахунок за результатом двох матчів було знову зрівняно.

Наприкінці основного часу в «Монако» зробили заміну Бен Єддера та Головіна. На поле вийшли Діп та Ісідор. У «Шахтарі» відповіди виходом на поле Михайла Мудрика.

У Монако моменти були набагато гострішими. Все почалося з дальнього й дуже неприємного пострілу Діопа на 81-й (Пятов парирував), а на 88-й гості вискочили у контратаку 2-в-2. Фолланд завершив його ударом в небо. На 89-й же монегаски могли заробити пенальті за падіння Ісідора, однак Ентоні Тейлор наказав грати далі.
На 90-й Фолланд внаслідок прострілу з правого флангу пробивав у порожні ворота метрів з трьох, але якимось дивом він влучив у Марлона – а ще за дві хвилини Кевін увірвався на лівий край і вистрілив у дальній кут. П`ятов професійно зреагував.

Доля гри вирішилась в овертаймі. На 115-й хвилині Мудрик у підкаті перехопив м'яч у центрі, після чого господарі провели контратаку. Поки центрхави розганяли епізод, Михайло виконав ривок до лівого кута штрафного й отримав передачу в ноги – в завершенні епізоду вінгер вирішив прострілити. Рішення було невдалим, адже захисники блокували передачу, однак саме цей факт і допоміг забити. М'яч рикошетом від Агіляра перелетів Нюбеля, впавши у сітку воріт. 2:2.

«Шахтар» пройшов у груповий етап.

Коментарі

Інші новини по темi