Повідомити про помилку

У Росії заарештували екс-"міністра" Тимофєєва за шахрайство на $5 млн

18 серпня 2021 13:44
Події
views 278
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися
Спільником колишнього представника квазіреспубліки став екс-радник колишнього прем'єра Миколи Азарова. Пресненський суд Москви продовжив термін тримання під вартою колишньому «міністру» самопроголошеної «ДНР» Олександру Тимофєєву.

Після порушення кримінальної справи у Росії Тимофєєв намагався сховатися, поміняв місце проживання і номери телефонів. Також зазначається, що бойовик має «великі зв'язки в державних і правоохоронних органах». Суд все це врахував і відправив Тимофєєва в СІЗО до жовтня.


Тимофєєв втік у Росію після того, як його разом із ватажком «ДНР» Олександром Захарченком підірвали в ресторані окупованого Донецька.
За версією слідства, підозрювані обіцяли колишньому главі Рейлтрансхолдингу Сергію Шпаку за $5 млн домогтися закриття кримінальної справи про розкрадання близько 1,8 мільярда рублів у компанії ВЕБ-лізинг.


Під час попереднього слідства встановлено, що в 2020 році Тимофєєв і Сосновський через месенджер Telegram зв'язалися зі Шпаком, який ховається від слідства за кордоном, і запропонували допомогу у вирішенні його проблем.


На першому етапі вони за $500 тисяч обіцяли забезпечити передачу кримінальної справи Шпака зі слідчих органів МВФ в ФСБ, а на другому етапі за $4,5 млн — закриття кримінальної справи проти Шпака, переведення його в свідки і зняття з міжнародного розшуку.


З осені до весни спільники кілька разів зустрічалися з представниками Шпака в ресторанах для обговорення деталей. Однак сам Шпак на якомусь етапі запідозрив, що його хочуть обдурити, і звернувся через свого представника в ФСБ. Після цього «переговори» проходили під контролем оперативників.


27 квітня представник Шпака зустрівся із Сосновським в ресторані і передав помічені $15 тис. і муляж $485 тис. У момент отримання грошей Сосновський був затриманий, а потім — і Тимофєєв.

При цьому, зазначається, що Тимофєєв свою провину так і не визнав. Однак його спільник Сосновський повністю визнав свою ще й на «Ташкента» дав свідчення.

Коментарі

Інші новини по темi