Повідомити про помилку

Сенат США голосуватиме за законопроект про санкції проти «Північного потоку-2», — Politico

4 січня 2022 11:39
Події
views 278
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Сенат США 14 січня голосуватиме за законопроект про санкції проти російського газопроводу «Північний потік-2». Проект закону запропонований сенатором-республіканцем Тедом Крузом. Про це повідомляє видання Politico.


За даними ЗМІ, законопроєкт Круза вимагає, аби проти газопроводу запровадили санкції упродовж 15 днів після ухвалення документу. Ба більше, Конгрес зможе проголосувати за відновлення санкцій, якщо президент ухвалить рішення відмовитися від них.

 

Щоб ухвалити законопроєкт, необхідно 60 голосів. Круз та інші республіканці переконані, що зможуть їх отримати.


«Ми виграємо це голосування з переважною більшістю»
, — сказав один з високопоставлених республіканців.

 

Politico зауважило, що голосування має очевидний політичний ризик для демократів.

 

 

Як зазначає видання, демократи могли уникнути цього незручного сценарію для команди Байдена. У голови Комітету Сенату з міжнародних відносин демократа Боба Менендеса є законопроект, що передбачає суворі покарання для Москви, в тому числі жорсткі санкції щодо «Північного потоку — 2» — але тільки після вторгнення в Україну президента Росії Володимира Путіна. Теоретично лідери демократів у Сенаті могли б проголосувати за законопроект Менендеса поряд із законопроектом Круза.

 

Процедура Сенату, дозволяє партії більшості внести альтернативну поправку з даного питання і, що особливо важливо, вона отримує голосування першою. Проект партії меншини — в даному випадку законопроект Круза-отримали б друге голосування.

 

Приміщення законопроекту Менендеса поруч із законопроектом Круза дало б демократам політичне прикриття для того, що буде для них важким голосуванням. Майже всі сенатори раніше підтримували аналогічний режим санкцій, прописаний в законопроекті Круза. Але з тих пір Байден відмовився від цих санкції, і підтримка Закону Круза привела б демократів до розбіжностей з лідером їхньої партії, зазначає видання.

Коментарі

Інші новини по темi