Повідомити про помилку

СБУ затримала російського шпигуна: готував теракти в Одесі

10 січня 2022 21:27
СБУ
views 528
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Співробітники Служби безпеки викрили агента російської військової розвідки, який спланував серію терактів в Одеській області.

Диверсанта затримали «на гарячому», коли він вербував виконавця для майбутніх злочинів.

За інформацією СБУ, агентом виявився іноземець, який періодично приїжджав в Україну за завданням росіян. Куратори агента з російської військової розвідки діяли з території невизнаного Придністров'я.

Головним завданням диверсанта було розхитування суспільно-політичної ситуації в Одеській області.

«Уже встановлено, що він організував підпал військового автомобіля ЗСУ в Одесі у грудні 2021 року, облив пам'ятник загиблим у війні з РФ українцям», — підкреслили в спецслужбі.

Наступними об'єктами атаки шпигуна мали стати офіси волонтерських та громадсько-політичних структур патріотичного спрямування, а також військова техніка на Одещині.

У СБУ вважають, що російські спецслужби хотіли створити видимість наявності на території Одеського регіону проросійського підпілля та антиукраїнських настроїв населення.

Співробітники СБУ затримали організатора під час його зустрічі із виконавцем. Зловмисник ставив нове завдання щодо підпалу військової техніки та передав гроші за попередній підпал автомобіля ЗСУ.

Наразі слідчі СБУ повідомили агенту про підозру за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Шпигуна заарештували. 

 

 

Коментарі

Інші новини по темi