Повідомити про помилку

СБУ виявила тіло водія BlaBlaCar Тараса Познякова

9 грудня 2021 12:20
Події
views 3561
shares 3
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Співробітники Служби Безпеки України виявили тіло водія BlaBlaCar Тараса Познякова. Спецслужбою отримано та перевіряються дані, що свідчать про можливий замовний характер вчинення вбивства. Про це повідомив прессекретар СБУ Артем Дехтяренко. 

«Наразі співробітники СБУ відшукали труп Тараса Познякова. До пошукових робіт була залучена спецтехніка Міноборони. Спецслужбою отримано та перевіряються дані, що свідчать про можливий замовний характер вчинення вбивства», — повідомив він.


Попередньо кримінальне провадження кваліфіковане за п. 11 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство). Санкція статті передбачає покарання позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі.


Нагадаємо, 4 квітня 2016 року Тарас Позняков виїхав зі Львова до Києва, взявши собі попутників через сервіс BlaBlaCar. Звʼязок із Позняковим зник за 25 км від столиці, поблизу села Бобриця. Востаннє камери зафіксували Познякова на заправці. З ним в авто перебували ще три людини.

Через тиждень поліція виявила машину чоловіка в закритому гаражі в Новосілках Києво-Святошинського району. Про те, де сам Позняков, досі нічого не було відомо.


У серпні 2016 року поліція затримала одного із двох підозрюваних — Дмитра Голуба, відтоді він перебував в СІЗО. Голуб заявляв, що визнає свою провину лише у викраденні автомобіля. Другий підозрюваний, Луан Кінгісепп, який три роки був у міжнародному розшуку, загинув у березні 2019 року під час вибуху в київській квартирі.

У травні 2019 року Києво-Святошинський районний суд Київської області визнав винним Дмитра Голуба у справі про вбивство Познякова. Його засудили до довічного увʼязнення.

Коментарі

Інші новини по темi