Повідомити про помилку

СБУ затримала банду, яка скоювала зухвалі напади на банки та інкасаторські автомобілі

16 жовтня 2021 13:24
Події
views 1631
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Співробітники Служби безпеки України в ході спецоперації затримали членів злочинної групи, які нападали на банки і машини інкасаторів у Запоріжжі в 2016 році. Їх вдалося виявити на базі в Донецькій області, де ховалися злочинці.

Частину угруповання було затримано раніше, а деякі з учасників загинули, чинячи опір правоохоронцям. Решта ж зловмисників (їх залишилося троє) ховалися від слідства майже п'ять років, повідомили в пресслужбі СБУ.


За отриманими даними СБУ, щойно затримані зловмисники переховувалися на базі у Донецькій області. Цей об'єкт має особливу систему захисту та цілодобове відеоспостереження.

Щоб забезпечити пересування зловмисників поза межами бази, вони використовували документи загиблих бійців та військовослужбовців, які звільнилися зі служби.

Дане злочинне угруповання постійно мало при собі бойову вогнепальну зброю, ручні гранати та в будь-який момент було готове вчинити збройний опір правоохоронцям.


Загалом злочинне угруповання складалося з семи осіб. Двоє із них загинули від отриманих поранень ще у 2016 році, коли чинили збройний опір правоохоронцям, а ще двоє – були затримані раніше та перебувають під запобіжним заходом.


В ході силової спецоперації СБУ зловмисників затримали. Наразі щодо них обирається міра запобіжного заходу та проводяться дії, щоб притягнути до відповідальності усіх осіб, причетних до їх протиправної діяльності.

Заходи із викриття зловмисників проводили співробітники департаменту контррозвідки СБУ, Центру спеціальних операцій «А» СБУ та слідчі Головного слідчого управління СБУ.

Коментарі

Інші новини по темi