Повідомити про помилку

СБУ затримала «на гарячому» шпигунів, що вкрали матеріали таємних військових розробок

8 листопада 2021 16:16
Події
views 4102
shares 1
comments 2
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Служба безпеки України затримала «на гарячому» шпигунів. Вони викрали для іноземної сторони матеріали таємних військових розробок. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Контррозвідники встановили, що іноземний громадянин, який тривалий час перебуває в Україні, здійснював цілеспрямовану шпигунську діяльність з отримання таємних відомостей у сфері матеріалознавства, які мають військове призначення.

Іноземець встановлював контакти з вітчизняними фахівцями у цій сфері, здійснював спроби їх залучення до конфіденційного співробітництва.

Також слідством встановлено, що іноземний громадянин за грошову винагороду залучив для отримання таємних відомостей громадянина України.

За результатами проведених обшуків вилучено засоби зв'язку, комп'ютерну техніку, флеш-накопичувачі, документи та інші матеріали, які будуть досліджені на наявність додаткових доказів та обставин протиправної діяльності фігурантів.

Наразі іноземцю повідомлено про підозру за ст. 114 (шпигунство) КК України і обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Його спільнику — громадянину України — повідомлено про підозру у державній зраді (ст. 111 КК України) і обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчі дії. Заходи із припинення протиправної діяльності здійснювались під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.

Коментарі

Інші новини по темi