Повідомити про помилку

Слідчі Служби безпеки України відкрили справу через обстріл дитсадка та школи на Луганщині

17 лютого 2022 14:48
Події
views 431
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Служба безпеки України відкрила справу через обстріл дитсадку та школи на Луганщині. Більше того, бойовики здійснили обстріл з використанням озброєння, забороненого мінськими угодами. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«Встановлено, що 17 лютого близько 9 ранку російські найманці обстріляли Станицю Луганську із великокаліберної артилерії та мінометів. У результаті пошкоджено військову техніку та об'єкти цивільної інфраструктури. Один із снарядів пробив стіну дитячого садка, де в цей час перебували діти із вихователями. Діти не постраждали лише тому, що перебували на заняттях в іншому приміщенні. Однак троє працівників дошкільного закладу отримали контузії та доставлені до лікарні», — йдеться в повідомленні.

За інформацією української спецслужби, обстріл тривав близько 40 хвилин, вогонь вівся прицільно для заподіяння втрат.


«За попередніми даними, ворог використав боєприпаси калібру 120 та 152 мм. Через півтори години ворог завдав артилерійського удару по селищу Врубівка Сєвєродонецького району. Обстрілом пошкоджено будівлю місцевої школи, в якій на момент атаки перебували 30 учнів і 14 освітян. Діти й дорослі змушені були рятуватися в підвалі школи», — наголошується в повідомленні.


У СБУ інформують, що внаслідок влучення снарядів у газопровід без газопостачання залишилося 70 квартир у багатоповерхівках і 96 приватних будинків. Також пошкоджено житловий будинок у Врубівці.


На місцях працюють оперативно-слідчі групи СБУ: допитують свідків, очевидців і постраждалих від ворожих атак, вивчають і документують обставини злочинів.


«Під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури СБУ продовжує невідкладні слідчі дії у межах кримінальних проваджень за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт, який спричинив тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України», — повідомляють у СБУ.

Коментарі

Інші новини по темi