Повідомити про помилку

Служба безпеки України оголосила підозру керівнику ПВК «Вагнер»

23 грудня 2021 10:21
Події
views 242
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Служба безпеки України оголосила підозру керівнику російської військової компанії «Вагнер». Він командував бойовими діями проти сил АТО під Дебальцевим. Про це повідомляє пресслужба СБУ

«Встановлено, що у період із липня 2014 по березень 2015 року він перебував на тимчасово окупованій території Донецької і Луганської областей. Причому зловмисник діяв за попередньою змовою з високопосадовцями Збройних Сил РФ та під їх контролем», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, керівник ПВК координував свої дії з екскомандувачем 2 армійського корпусу РФ. Куратор «вагнерівців» командував підпорядкованими йому підрозділами бойовиків, які спільно з підрозділами регулярних військ РФ та незаконних збройних формувань вели бойові дії проти Збройних Сил України.


«Задокументовано факти інтенсивного обстрілу бойовиками „Вагнера“ українських позицій на Дебальцевському напрямку. Згідно отриманих даних, у цих боях учасники ПВК зазнали значних втрат через відсіч підрозділами Збройних Сил України», – додали в СБУ.

На підставі одержаних доказів керівник ПВК підозрюється у вчиненні злочинів за:

- ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);

- ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо оголошення підозрюваного у міжнародний розшук для притягнення до кримінальної відповідальності за злочини проти державної безпеки України.

Коментарі

Інші новини по темi