Повідомити про помилку

Сестрам Савченко вручили підозру через підроблені COVID-сертифікати

29 жовтня 2021 19:43
Події
views 2100
shares 34
comments 4
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Колишній народній депутатці України Надії Савченко та її сестрі Вірі вручили підозру за використання підроблених сертифікатів вакцинації, з якими вони намагалися потрапити в Україну.

Раніше за фактом використання підроблених COVID-документів було відкрито кримінальне провадження. Про це у п'ятницю, 29 жовтня, на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

«Хочу наголосити, що всі, хто порушує закон, мають бути готові понести відповідальність! Не важливо, ви Герой України, чи колишній народний депутат, чи просто громадянин», – написав міністр.


Також він нагадав, що по всій Україні працюють спеціальні мобільні групи, які перевіряють ковидні сертифікати та ПЛР-тести.
Крім того, прикордонники використовують спеціальне обладнання, яке виявляє такі фейкові документи.

За словами міністра, за цей тиждень за фактами підробки результатів ПЛР-тестів та сертифікатів про вакцинацію від COVID-19 розпочато 59 кримінальних проваджень. Станом на 22 жовтня, за його словами, таких виробництв було відкрито понад 800.

Нагадаємо, Надію та Віру Савченко підловили на використанні фейкових документів у аеропорту Бориспіль, вони прилетіли до України з Туреччини. Було розпочато кримінальне провадження за частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу України. Покарання передбачає штраф до 850 гривень, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

Коментарі

Інші новини по темi