Повідомити про помилку

Державний департамент США ввів візові санкціі проти чиновників режиму Лукашенка

4 лютого 2022 10:52
Політика
views 301
shares 31
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Державний департамент Сполучених Штатів Америки запровадив візові санкції проти низки білоруських громадян за переслідування дисидентів і порушення прав людини. Зокрема, вони були причетні до скандалу з учасницею Олімпіади в Токіо Крістіною Тимановською.

Про це повідомляється на сайті Держдепу. Санкції було запроваджено в межах «заборони імені Хашоггі» – інструменту для протидії транснаціональним репресіям, заснованому у 2021 році.


«Сполучені Штати вітають зусилля Білоруського фонду спортивної солідарності з підтримки та захисту прав спортсменів в умовах жорсткого придушення з боку режиму Лукашенка та репресій щодо білорусів усередині країни та за її межами. Ми солідарні з Тимановською та всіма іншими людьми, які зіткнулися зі спробами режиму змусити замовкнути критиків», – йдеться у заяві держсекретаря Ентоні Блінкена.

Він підтвердив, що США, як і раніше, підтримують народ Білорусі, закликавши режим Олександра Лукашенка припинити репресії, звільнити політв'язнів, розпочати діалог з демократичною опозицією та громадянським суспільством та провести вільні та чесні вибори під міжнародним наглядом.

«Ми продовжимо працювати з міжнародним співтовариством, щоб притягнути до відповідальності винних у репресіях та порушеннях прав людини у Білорусі», – наголосив Блінкен.

Коментарі

Інші новини по темi