Повідомити про помилку

Байден запровадив санкції проти «Північного потоку-2»

23 лютого 2022 22:11
Політика
views 432
shares 4
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це повідомляє пресслужба Білого Дому.

«З того часу, як Росія почала розгортати війська на українському кордоні, Сполучені Штати тісно співпрацювали з нашими союзниками та партнерами, щоб дати рішучу, єдину відповідь. Як я сказав, коли зустрічався з канцлером Шольцом на початку цього місяця, Німеччина була лідером у цих зусиллях, і ми тісно координували наші зусилля, щоб зупинити газопровід „Північний потік-2“, якщо Росія вторгнеться в Україну», — зазначив президент США Джо Байден.

Він згадав, що 22 лютого, після тісних консультацій між урядами США та ФРН, Німеччина оголосила про зупинку сертифікації газогону.

Читайте також. Німеччина зупиняє сертифікацію «Північного Потоку-2»

«Сьогодні я наказав своїй адміністрації запровадити санкції проти Nord Stream 2 AG та її службовців. Ці кроки є ще однією частиною нашого початкового траншу санкцій у відповідь на дії Росії в Україні. Як я дав зрозуміти, ми без вагань робитимемо подальші кроки, якщо Росія продовжить ескалацію», — наголосив американський лідер.

Нагадаємо, 22 лютого США наклали санкції на суверенний борг Росії. 

Тоді ж Британія оголосила санкції п'яти російським банкам, а також «гаманцям» Путіна — Геннадію Тимченку та братам Ротенбергам.

Коментарі

Інші новини по темi